Wednesday, 13 March 2013

Jenazah Perwira Negara Selamat Tiba Di Kampung HalamanJenazah Prebet Ahmad Hurairah Ismail, 24, dan Ahmad Farhan Roslan, 21, diterbangkan oleh pesawat TUDM C-130 mendarat kira-kira jam 8 pagi tadi dan disambut oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak serta Menteri Pertahanan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

Najib dan Zahid kemudiannya memberi penghormatan terakhir kepada Ahmad Hurairah terkorban dalam pertempuran di Sungai Nyamuk, Kampung Tanjung Batu manakala Ahmad Farhan terbunuh dalam kemalangan jalan raya di jalan Lahad Datu - Chenderawasih ketika dalam perjalanan menghantar makanan untuk anggota keselamatan dalam operasi tersebut. 

Dalam pada itu, Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengumumkan kenaikan pangkat kedua-dua anggota tersebut kepada koperal.
Allahyarham Ahmad Hurairah merupakan anggota tentera pertama yang terkorban sejak Op Daulat bermula.

Sejak insiden pencerobohan kumpulan pengganas Sulu berlangsung, seramai 10 anggota keselamatan terbunuh dan 56 musuh ditembak mati.Kedua-dua jenazah kemudiannya akan diterbangkan ke  Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Pengkalan Chepa, dan akan dikebumikan di kampung halaman masing-masing.

0 comments:

◄ Newer Post Older Post ►

My Blog List

#LifeStyle

#LifeStyle

Nadi Rakyat

Nadi Rakyat
Blog NadiRakyat.Net

Pertubuhan Ikatan Muafakat Amal Malaysia (IMAM)

Pertubuhan Ikatan Muafakat Amal Malaysia (IMAM)
Klik Pada Gambar Untuk Pergi Ke Laman Blog IMAM

Nadi Rakyat Malaysia

Nadi Rakyat Malaysia
Misi Selamatkan Negara

Kalimah Allah

Kalimah Allah
#PertahakanKalimahAllah

JOM TUKAR

JOM TUKAR
ACU TEST SEPENGGAL
 

Copyright 2013 Sinhala MP3Gewe Kelate Template by Farhan Share and Tuliskan