Tuesday, 8 October 2013

#BantahTPPA : "Memperkasakan Ekonomi Bumiputera"
Sesiapa mengikuti wall FB ( Di Sini ), pasti tahu yg saya membantah dan mengkritik keras TPPA dari isu ini mula dibangkitkan oleh Tun Mahathir.

Kenangan manis bersoal jawab dgn Tun di Intan tidak boleh dilupakan. Membawa kawan2 seperjuangan ke Office MTEM dan mendapat kebenaran Dato Bung utk memberi sedikit pandangan di bilik taklimat di Parlimen di depan backbenchers masih lagi terpahat.

Tidak hairan apabila saya 'feel excited' bila membaca DS Najib berkata dia komitted membentangkan TPPA ke Parlimen. DS Najib juga menyuarakan KEBIMBANGAN terhadap beberapa perkara dlm rangka TPPA yg dikuatiri mengganggu hak kedaulatan negara. DS juga mahukan 'more flexibility' dlm kerangka TPPA.

(Sebenarnya TPPA ini amat bercanggah dengan roh atau matlamat kerajaan dlm menjayakan dasar "Memperkasakan Ekonomi Bumiputera". Sebaik saya membaca 34 touch points tersebut, saya tahu TPPA ada masalah hendak ditandatangani....)

Pada saya, ini jelas menunjukkan kita masih boleh menjadi Pengkritik yg Bertanggungjawab. We critising not for the sake of critising or for the fun of it. We criticise with facts and clear reasons. TERIMA KASIH MTEM (CEO MTEM) DAN TUN M kerana tak pernah berputus asa memberikan kesedaran kepada kerajaan n rakyat Malaysia. 

Your 2 day event attended by scholars from all over the world speak VOLUME.

INI JELAS MENUNJUKKAN SEKIRANYA ANDA BERCAKAP ATAU MENGKRITIK DENGAN FAKTA DENGAN CARA BERTANGGUNGJAWAB LAMBAT LAUN ORG AKAN MENDENGAR. TERIMAKASIH DAUN KELADI.

Dalam pengalaman tersebut ada juga pihak yg terlalu TAKSUB DAN Pro Kerajaan yg menyatakan 'jgn tegur, kerajaan tahulah apa kerajaan buat, tak patriotik lah lawan kerajaan cam nie dan macam2 lagi...'. Adakah Tun Mahathir seorang yg tak Patriotik??? Betul ke Kerajaan Dan Menteri tahu SEMUA.. Emmmm

Sebenarnya apa yg saya hendak sampaikan ialah kita mengkritik bukan sebab kita benci atau tak patriotik, tapi lebih sebab kita sayang. Cukup2 menjadi 'Yesman', sebab dah banyak SANGAT 'Yesman' agaknya dikeliling Menteri2 dan PM rasanye.....

Oooh yea... Tidak semua yg mengkritik itu TIDAK BAIK dan bukan semua yg Menyokong (kekadang buta tuli) itu BAIK DAN SUCI......

Renung2kan Selamat Beramal...

0 comments:

◄ Newer Post Older Post ►

My Blog List

#LifeStyle

#LifeStyle

Nadi Rakyat

Nadi Rakyat
Blog NadiRakyat.Net

Pertubuhan Ikatan Muafakat Amal Malaysia (IMAM)

Pertubuhan Ikatan Muafakat Amal Malaysia (IMAM)
Klik Pada Gambar Untuk Pergi Ke Laman Blog IMAM

Nadi Rakyat Malaysia

Nadi Rakyat Malaysia
Misi Selamatkan Negara

Kalimah Allah

Kalimah Allah
#PertahakanKalimahAllah

JOM TUKAR

JOM TUKAR
ACU TEST SEPENGGAL
 

Copyright 2013 Sinhala MP3Gewe Kelate Template by Farhan Share and Tuliskan