Thursday, 21 February 2013

Rakyat Kelantan Salah Memilih : 23 Tahun Jadi "BINATANG"???Kesian rakyat Kelantan, dapat MB yang sungguh tidak ada tertib bila berbicara. Rakyat memilih Nik Aziz sebagai MB dulu mungkin kerana perwatakan luarannya yang agak keagamaan & warak, tetapi kini rakyat di "BINATANG"kan oleh MB mereka sendiri hanya kerana menerima wang BR1M dari kerajaan pusat.


Beginikah cara seorang yang dikatankan Ulama bertutur? Beginikanh cara seorang yang bergelar MB menutur kata terhadap rakyat rakyatnya? Inikah orangnya yang harus rakyat pilih lagi selepas ini?
Rakyat harus menilai "MB" ini sendiri & pemilihan kali ini ( PRU 13 ) mestilah tepat & bukan memandang watak luaran sahaja lagi.

Menulis panjang pun tiada guna kerana akan menambah kesedihan & kemarahan dihati bila di sama tarafkan dengan binatang kerana punulis & keluarga adalah penerima BR1M. Jadi, saya & keluarga serta ramai lagi rakyat Kelantan mahupun 1 Malaysia yang menerima BR1M itu adalah BINATANG.


Di antara binatang binatang  yang di "BINATANG"kan oleh Nik Aziz itu terdapat juga yang memilih beliau dalam piliharaya lepas, jadi beliau dipilih oleh binatang untuk menjadi ketua kepada binatang binatang ini. Adakah beliau boleh kita gelarkan sebagai KETUA BINATANG???

Pandai pandailah rakyat membuat pilihan & penilaian kali ini. Moga rakyat sedar akan apa yang berlaku dalam tempoh beliau memerintah sehingga kini. Apa yang beliau berikan kepada rakyat & apa yang sepatutnya rakyat dapat tetapi rakyat tidak pernah merasakan.Wahai kaum kerabat anak anak Kelantan, Bo La Weiii...
Renung Renungkanlah...

0 comments:

◄ Newer Post Older Post ►

My Blog List

#LifeStyle

#LifeStyle

Nadi Rakyat

Nadi Rakyat
Blog NadiRakyat.Net

Pertubuhan Ikatan Muafakat Amal Malaysia (IMAM)

Pertubuhan Ikatan Muafakat Amal Malaysia (IMAM)
Klik Pada Gambar Untuk Pergi Ke Laman Blog IMAM

Nadi Rakyat Malaysia

Nadi Rakyat Malaysia
Misi Selamatkan Negara

Kalimah Allah

Kalimah Allah
#PertahakanKalimahAllah

JOM TUKAR

JOM TUKAR
ACU TEST SEPENGGAL
 

Copyright 2013 Sinhala MP3Gewe Kelate Template by Farhan Share and Tuliskan